Pingvinséta:

Sétálj a pingvinekkel!

A Pingvinséták során pápaszemes pingvinjeink elhagyják kifutójukat és látogatóinkkal együtt közösen sétálnak egyet az Állatkertben. A séta nem idegen a pingvinektől, hiszen természetes élőhelyükön is kisebb-nagyobb távolságokat kell megtenniük a tenger és a fészkelőhely között. Látogatóinknak pedig nagy élmény szemtől szemben találkozni ezekkel a mókás kis madarakkal. Néha még az is előfordul, hogy kibogoznak egy-egy cipőfűzőt, vagy fészekanyagot gyűjtögetnek a séta alatt.

A Pingvinséta az Állatkert téli programja, hiszen pingvinjeink érzékenyek a szúnyogcsípésre, ezért csak november és március között hagyhatják el rovarhálóval fedett kifutójukat.

A Pingvinséta indulásáról minden évben közösségi felületeinken tájékoztatjuk látogatóinkat. A program minden nap délelőtt 11 órakor kezdődik. További információ: 30/657-56-19 (nyitvatartási időben hívható telefonszám)

Kis állatkert – nagy élmény!

Állatkertünk célja, állatainknak a lehető legjobb körülmények között tartása és bemutatása, ezért kifutóink a természetes élőhelyeket utánozva tágasak és környezeti elemekkel gazdagítottak. A hely szűke miatt a nagytestű állatokat kistestűek váltották fel, így a látogatóink egy szép, családias hangulatban eltöltött nap megismerkedhetnek azzal, hogy „kicsiben” is milyen sokrétű és színes az élővilág.

Copyright 2022 – Minden jog fenttartva – Az oldalt készítette: