Állatmentés

Mit tegyek, ha madárfiókákat találok?​

Az egészséges madárfiókáknak nincs szükségük arra, hogy „megmentsék őket”, hiszen táplálékkérő hangjukat még akkor is hallják a szülőmadarak, ha a fióka már nem a fészekben tartózkodik.

 

A földön szaladgáló, bokrok között bújkáló fiókákat éppen ezért helytelen döntés elhozni a megtalálás helyéről, csupán annyi segítségre van szükségük, hogy a közelben egy jó rejteket adó bokor vagy fa alacsony ágára helyezzük őket.

 

Attól nem kell tartani, hogy miután kézbe vettük, a szülőmadarak már nem fogadják vissza őket, hiszen szagokat nem éreznek.

 

Állatkertünk egyben természetvédelmi mentőállomás is, minden évben számottevő esetben működünk közre vadon élő, sérült állatok befogadásában és gyógykezelésükben. Amennyiben sérült állatot talál, a körültekintő, ember és állat számára egyaránt biztonságos befogást követően kérjük, juttassa el a Jászberényi Állat- és Növénykertbe!

MELY ÁLLATOK ESETÉBEN FORDULHATOK AZ ÁLLATKERTHEZ, MINT ÁLLATMENTŐ- ÉS BEFOGADÓHELYHEZ?

Hazai védett állatfajok sérült vagy fiatal (gondozásra szoruló) egyedeit a helyszínen, az Állatkert pénztárában nyitvatartási időben fogadjuk. Előzetes telefonos egyeztetés ajánlott, hiszen nem biztos, hogy az állatot szükséges kiszakítani az élőhelyét jelentő környezetből! Speciális esetekben a helyszíni mentés is indokolt lehet.

Hazai vadászható vadfajok esetében (pl. mezei nyúl, őz, róka) előzetes telefonos egyeztetés szükséges!

Gyakorta keresik fel Állatkertünket olyan hobbiállat tartók, akik valamilyen okból meg szeretnének válni kedvencüktől. Ez nem minősül állatmentési feladatnak, ezért ebben az esetben KIZÁRÓLAG telefonos vagy e-mailes egyeztetést követően áll módunkban befogadni az állatot.

Telefonos elérhetőség:

30/303-54-82

57/415-010

30/657-56-19

E-mail:

office@jbzoo.hu

Kis állatkert – nagy élmény!

Állatkertünk célja, állatainknak a lehető legjobb körülmények között tartása és bemutatása, ezért kifutóink a természetes élőhelyeket utánozva tágasak és környezeti elemekkel gazdagítottak. A hely szűke miatt a nagytestű állatokat kistestűek váltották fel, így a látogatóink egy szép, családias hangulatban eltöltött nap megismerkedhetnek azzal, hogy „kicsiben” is milyen sokrétű és színes az élővilág.

Copyright 2022 – Minden jog fenttartva – Az oldalt készítette: